Vad är LSSK? / What is LSSK?

 

LSSK_m

 

LSSK är en klubb som organiserar människor som har, eller har haft, sin vardag förlagd till universitet, högskola, folkhögskola eller komvux i Lund. Vi är en del av det socialdemokratiska studentförbundet som är en nationell organisation med ca 30 klubbar runt om i hela landet.

LSSK står för Lunds Socialdemokratiska Studentklubb och har en lång historia i att organisera studenter i Lund. Under terminerna träffas vi nästan varje måndag i vår lokal i centrala Lund, på Kattesund 5C, 18.30. Mötena har skiftande innehåll och i början av varje termin hjälps vi alla åt att fylla schemat med aktiviteter som intresserar medlemmarna. Vi diskuterar politik, samhället och teman. Vi har föreläsningar, filmkvällar och för vidare arbetarrörelsens kulturskatter. Vi organiserar oss kring frågor som vi är passionerade kring, som feminism, miljö och internationella frågor.

För att bli medlem i LSSK är det enklast att anmäla sig på s-studenters hemsida och fylla i formuläret där. Det kostar 50 kronor om året att vara med i s-studenter, då får du även hem vår idépolitiska tidskrift Libertas fyra gånger om året.

LSSK som organisation finns i flera delar av arbetarrörelsen. Vi är i första hand en klubb inom s-studenter. Vår medlemsbas består av människor som identifierar sig som en del av studentvärlden. Vi har dock möjlighet att påverka på flera sätt inom arbetarrörelsen som helhet. Vi är en s-förening i Socialdemokraterna i Lund och har därmed möjlighet att påverka politiken som Socialdemokraterna för på alla nivåer genom partiets strukturer. Som medlem i LSSK och s-studenter är en också medlem i SSU, och vi har idag medlemmar i bland annat SSU Skånes distriktsstyrelse. Även här finns det möjlighet att engagera sig och påverka. Framförallt är vi en del av socialdemokratiska studentförbundet. LSSK förhåller sig till de andra organisationerna i arbetarrörelsen lite som i illustrationen nedan.

lssk

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s